FENA Novost: Nogomet: Sarajevo – Mladost 4:3

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-20 15:19:08

Nogomet: Sarajevo – Mladost 4:3

SARAJEVO, 20. novembra (FENA) – Nogometaši Sarajeva na Koševu su pobijedili ekipu Mladosti sa 4:3  (4:1) u 16. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Strijelci za Sarajevo, u trećoj uzastopnoj i sedmoj ovosezonskoj  pobjedi,  bili su Nermin Crnkić u 11. i 45 , Amer Bekić u 15. i Anel Hebibović u 22. minuti, dok su golove  za Mladost  postigli  Aladin Šišić u 33.  i Dejan Maksimović u 48. i 83. minuti. 

Nogometaši Sarajeva od samog početka susreta krenuli su agresivno ka golu protivnika  što je rezultiralo ranim i ubjedljivim vodstvom već na otvaranju utakmice.

 Nermin Crnkić je u 11. minuti oduzeo loptu na sredini terena  i sjajnu solo akciju završio golom za vodstvo Bordo tima. 

Samo četiri minuta kasnije rezultat je povećao Amer Bekić, na asistanciju kapitena Harisa Duljevića. Isti igarač  bio je asistent i kod trećeg gola Sarajeva kojeg postigao Hebibović u 22. minuti. 

Ubjedljivo vodstvo Sarajeva smanjio je Šišić u 32. minuti, nakon lijepe akcije na asistenciju Sinana Ramovića.

Do odlaska na odmor nogometaši Sarajeva su uspjeli da  postignu i četvrti gol, a u strijelce se po drugi put upisao Crnkić, koji je kaznio grešku gostujućeg golmana Adnana Hadžića. 

U nastavku susreta ekipa Mladosti uzvratila je domaćinima  znatno boljom igrom i sa dva gola Dejana Maksimovića u 48. i 83.   smanjila rezultat, ali do kraja gosti nisu uspjeli da naprave potpuni preokret i dođu do boda na Koševu.  

U narednom kolu nogometaši Sarajeva gostuju protiv Metalleghea, dok Mladost dočekuje Olimpic.

(FENA) M.L.