FENA Novost: Praštalo: Malezija je iskreni prijatelj BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-18 13:25:58

Praštalo: Malezija je iskreni prijatelj BiH

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) – Predsjednik Evropskog pokreta (EP) u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo istakao je u razgovoru s ambasadorom Malezije Anuar Kasmanom da je Malezija iskreni prijatelj svih naroda i građana BiH.

Praštalo je podsjetio da je Malezija među prvim državama pomogla obnovu i razvoj ratom razorene države, kao i da je imala ogromnu ulogu u razvoju i jačanju ekonomskih odnosa u BiH.

Također, napomenuo je da veliku podršku BiH predstavlja ulaganje Malezije u intelektualni i obrazovni sistem u BiH kroz stipendiranje i obrazovanje mladih ljudi iz BiH u ovoj prijateljskoj zemlji.

Predsjednik EP je istakao da je važno educirati mlade kadrove koji će nakon završetka obrazovanja svoja pozitivna iskustva prenositi i primjenjivati u BiH te naveo primjer direktora BBI banke i Sarajevo biznis foruma Amera Bukvića i ambasadora BiH u Maleziji Emira Hadžikadunića, koji su zahvaljujući podršci vlade Malezije prošli program edukacije i obrazovanja u toj zemlji.

Kasman je zahvalio EP na priznanju “Prijatelj BiH” koje je dobio za svoj diplomatski angažman na polju saradnje između BiH i Malezije te prihvatio poziv za učestvovanje u narednim aktivnostima EP, čiji je rad pozdravio i podržao.

Poručio je da će Malezija i ubuduće nastaviti pružati podršku BiH i njenim građanima, saopćeno je iz EP u BiH.

(FENA) M.B.