FENA Novost: Osoblje i polaznici predškolske ustanove „Aladin“ posjetili premijera TK Gutića

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-18 16:45:58

Osoblje i polaznici predškolske ustanove „Aladin“ posjetili premijera TK Gutića

TUZLA/SARAJEVO, 18. novembra (FENA) – Delegacija i najmlađi polaznici predškolske ustanove “Aladin” iz Tuzle posjetili su danas premijera tog kantona Begu Gutića.

Razgovarano je o stanju u toj privatnoj predškolskoj ustanovi, izazovima s kojim se susreću i planovima za budućnost.

Premijer Gutić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom, koja je po njegovim riječima “istinsko osvježenje na kraju dana i radne sedmice”.

Tokom sastanka direktorica Ustanove Sanija Kusturica prezentirala je nekoliko inicijativa u vezi sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju i drugim podzakonskim aktima a čija bi implementacija doprinijela poboljšanju situacije u ovoj oblasti.

Gutić i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK Zlatan Muratović su se složili da bi država, kao regulator u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja, trebala više raditi na poboljšanju stanja u toj oblasti, ali da je ipak teško očekivati da bi se odnos prema javnim i privatnim predškolskim ustanovama mogao izjednačiti.

Osim premijera Gutića, ministra Muratovića i direktorice Kusturica, današnjoj posjeti, prisustvovali ministrica za rad, socijalnu politiku i povratak TK Danijela Simić, pedagogica u Ustanovi Dženana Ćudić i odgajateljica Edita Šabović, sopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona.

(FENA) M.L.