Dino Merlin, Zenica, Arena 2016, 2.april

Dini Merlinu nije ponuđeno pola miliona KM za Novu godinu

Muzika BiH Show Time

Grad Sarajevo je odlučio da doček Nove godine 2017. bude održan na velikom nivou sa sadržajima koje zaslužuje Sarajevo kao glavni grad BiH. Mi smo u aktivnim pregovorima s Dinom Merlinom i njegovim menadžmentom i ti pregovori traju jako dugo, potvrdio je Agenciji Fena dogradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka.

Naglasio je da će konačna informacija i sve vezano o detaljima same organizacije biti prezentirani na pres konferenciji  18. 11. u sarajevskoj Vijećnici.

– Ono što je sigurno jeste da smo zajedno s Vladom Kantona Sarajevo, koja je punopravni partner u manifestaciji, željeli da poboljšamo kvalitet, da privučemo što veći broj turista, da grad Sarajevo postane regionalni centar, da mu vratimo stari sjaj i naša procjena je bila da to na najbolji način možemo uraditi s Dinom Merlinom – istakao je Skaka.

On je  naglasio da su neistinite informacije u pojedinim  medijima da će Dini Merlinu i njegovom timu biti plaćeno 500.000 KM za ovaj potencijalni angažman.

Govoreći o lokaciji dočeka Nove godine na otvorenom u glavnom gradu BiH, Skaka je kazao da ih ima šest ili sedam o kojima menadžment Dine Merlina razmišlja.

(FENA) M.B. / foto: arhiva Glas.ba