FENA Novost: Članovi Nezavisnog odbora posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-17 11:10:48

Članovi Nezavisnog odbora posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) – Predsjednik Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Žiko Krunić, njegov zamjenik Enes Obralija i član Nezavisnog odbora Nikola Džambas posjetili su, u okviru planiranih aktivnosti za ovu godinu, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Tokom sastanka s direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i zamjenikom direktora Milom Jurićem razgovarano je o aktuelnoj problematici u radu Direkcije, o saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, te materijalno – tehničkoj osposobljenosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Bilo je riječi i o kadrovskoj popunjenosti, planiranim aktivnostima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u narednom periodu, kao i o drugim temama iz djelokruga rada ove policijske agencije.

Tokom susreta članova Nezavisnog odbora PSBiH sa čelnim ljudima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH ponovo se razgovaralo i o pitanju eventualne odgovornosti za propuste u organizaciji obezbjeđenja komemoracije u Memorijalnom centru Potočari 11. jula 2015. godine, saopćeno je iz
Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H.D.