FENA Novost: Predsjednik FBiH potpisao ugovor za izgradnju novih dionica na koridor 5-c

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-11 13:08:25

Predsjednik FBiH potpisao ugovor za izgradnju novih dionica na koridor 5-c

SARAJEVO, 11. studenoga (FENA) – Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Jan Braun potpisali su u petak ugovor o zajmu za izgradnju nove dionice na Koridoru 5-c.

Direktor Ureda EBRD-a u BiH izjavio je da je potpisivanje sporazuma samo jedan korak od povlačenja novca i realizacije ranije dogovorenog projekta.

Predsjednik Federacije BiH zahvalio je direktoru Janu Barunu na dosadašnjoj potpori projektima cestogradnje u BiH te je izrazio nadu da će ubrzo biti usvojen zakon o trošarinama kako bi sredstva iz zajma bila operativna i kako bi se nastavila gradnja autoceste kao najvažnijeg infrastrukturnog projekta u BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika FBiH.

Ugovor o zajmu za izgradnju dionice na koridoru 5-c vrijedan je 80 milijuna eura, a korisnik sredstava je JP Autoceste Federacije BiH za izgradnju dionica autoceste na poddionici između Bune i Počitelja, koja je nastavak dionice Počitelj – Bijača, te poddionice između Donje Gračanice i Tunela Zenica.

(FENA) R.G.