FENA Novost: Austrijski ministar razgovarao s predstavnicima Specijalne olimpijade BiH

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-08 15:08:25

Austrijski ministar razgovarao s predstavnicima Specijalne olimpijade BiH

SARAJEVO, 8. novembra (FENA) – Austrijski ministar odbrane Hans – Peter Dosozil u okviru zvanične posjete Bosni i Hercegovini danas je u parlamentu BiH upriličio sastanak s predstavnicima Specijalne olimpijade BiH, čiji će sportisti učestvovati na predstojećim zimskim olimpjskim igrama, koje će sredinom marta biti održane u austrijskom Schladmingu.

Prijemu su prisustvovali sportisti Specijane olimpijade BiH, koji će učestvovati na ZOI – Kristina Klačar, Arnela Kojović, Edita Dikonja, Njegoš Mihailović, kao i izvršna direktorica SOBiH Kada Delić-Selimović.

Zahvalili su Ministarstvu odbrane Republike Austrije, koje će u saradni s Rotary Internationalom platiti troškve prijevoza naše reprezentacije, te upoznali austrijskog ministra o uspjesima članova Specijalne olimpijade BiH na evropskim i svjetskim takmičenjima na kojim su osvojili 60 medalja.

Gost iz Austrije izrazio je podršku predstavnicima SOBiH te govorio o značaju organizacije Zimskih olimpijskih igara za osobe s poteškoćama u razvoju.

Spacijalana olimpijada BiH na zimskim olimpijskim igrama u Austriji će imati 16 takmičara koji će nastupiti u alpskom skijanju i kros trčanju, a u pratnji će još biti  pet trenera i dvoje oficijelnih predstavnika.

Na ZOI će učestvovati više od 2.500 sportista iz 110 zemalja.

(FENA) H.D.