FENA Novost: Večernje novosti: Teroristički napad u Crnoj Gori spremali Rusi

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-07 10:33:59

Večernje novosti: Teroristički napad u Crnoj Gori spremali Rusi

PODGORICA, 7. listopada (FENA) – Teroristički napad na izborni dan u Crnoj Gori pokušali su da organiziraju nacionalisti iz Rusije uz pomoć osoba iz Srbije i Crne Gore, sa ciljem nasilnog rušenja i promjene vlasti te željom da zaustave Crnu Goru na njenom euroatlantskom putu i posebno zaustave njen ulazak i NATO – rekao je u nedjelju u Podgorici specijalni tužitelj Crne Gore Milivoje Katnić.

Po njegovim riječima, organizator akcije je članovima kriminalne grupe “jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira”, pišu Večernje novosti. 

Tužiteljstvo ima dovoljno dokaza da jednu političku stranku iz Crne Gore sumnjiči da stoji iza planiranog napada. Koja je to stranka nije otkriveno, no jeste kako je u realizaciji kriminalnih aktivnosti aktivno trebalo da sudjeluje i jedan političar.

– Postoji osnovana sumnja da se radi o jednoj političkoj strukturi i postoji osnovana sumnja da je jedna osoba koja bi došla na binu u 23 sata iz te političke strukture preuzela rukovođenje, odnosno zapovijedanje čitavom ovom strukturom, znači političarima, teroristima i građanima te organizirala i zapovjedila nasilan ulazak u Skupštinu – kazao je glavni specijalni tužitelj.

Popis planiranih kriminalnih aktivnosti grupe, prema onome što je naveo Katnić, bio je podugačak, a završavao se planom likvidacije.

– Bio je plan da se pronađu osobe koje su dobri strijelci i da se liši života premijer Crne Gore Milo Đukanović – ističe Katnić.

Zbog plana grupe koja bi, objasnio je Katnić, brojala i do petsto članova, ne isključuje se mogućnost uhićenja i crnogorskih državljana. Saznanja o tome tko su oni već postoje, ali se još radi na prikupljanju čvrstih dokaza.

 

(FENA) I.B.