FENA Novost: ‘Mlijekoprodukt’ od početka godine uložio pet miliona KM u razvojne projekte

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-07 10:29:26

‘Mlijekoprodukt’ od početka godine uložio pet miliona KM u razvojne projekte

SARAJEVO, 7. novembra (FENA) – Kompanija za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice, koja posluje u okviru regionalog lidera “Imleka“, konstantno ulaže u kvalitet proizvoda i unapređenje proizvodnje, kao i u razvoj domaćih farmi i kvalitet sirovine – saopćeno je iz ove kompanije.

Direktorica Mlijekoprodukta Rankica Marelj izjavila je da su od početka 2016. investirali pet miliona KM u razvojne projekte radi podizanja kvaliteta sirovine, proširenja skladišnih kapaciteta, osiguranja hladnog lanca i uvođenja najnovijih tehnologija u proizvodni proces.

– Do kraja godine predviđeno je investiranje još oko dva miliona KM, čime bi ova godina bila završena s ukupno oko sedam miliona KM investicija – rekla je Marelj.

U sam proizvodni proces u ovoj godini investirano je više od dva miliona KM, a jedna od važnijih investicija je bila nabavka i instalacija tehnološki najsavremenijeg sistema pakovanja paleta, čime je povećana efikasnost proizvodnog procesa i smanjena mogućnost deformacije palete i proizvoda pri transportu.

Također, hladni lanac Mlijekoprodukta dodatno je osiguran i u potpunosti zatvoren, od mjesta prijema sirovog mlijeka, skladištenja i transporta gotovih proizvoda do prodajnih objekata kupaca. 

Značajne investicije usmjerene su prema domaćim poljoprivrednicima kako bi bila poboljšana efikasnost proizvodnje mlijeka, što indirektno utječe i na kvalitet mlijeka, ali i doprinosi razvoju lokalne zajednice.

Mlijekoprodukt je prva mljekara u Bosni i Hercegovini koja je uvela IFS (International Food Standard) certifikat kao najobuhvatniji standard u prehrambenoj industriji u svijetu, a od ove godine primjenjuje i međunarodne ISO14001 i OHSAS18001 standarde za upravljanje zaštitom životne sredine i zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu, saopćeno je iz te kompanije.

(FENA) L.A.