FENA Novost: U BiH sutra pretežno oblačno

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-06 16:50:53

U BiH sutra pretežno oblačno

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) – U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prolazne padavine u cijeloj zemlji. Više padavina se očekuje u Hercegovini, jugoistočnim i ponegdje u centralnim djelovima.

Poslijepodne jače naoblačenje sa zapada i u noći s ponedjeljka na utorak očekuje se kiša, koje će bit intenzivnija na jugu i jugoistoku. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U noći vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura između 8 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna između 13 i 18 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima očekuje se slaba kiša. Tokom dana, uglavnom bez padavina. Krajem dana i tokom večeri novo naoblačenje s kišom. Jutarnja temperatura oko 9, a najviša dnevna oko 15 stupnjeva.

U BiH je danas bilo pretežno oblačno s kišom u južnim, jugozapadnim i planinskim djelovima.

Temperature u 13.00 sati: Bjelašnica 4 stupnja, Kupres 11, Goražde 13, Ivan-sedlo 14, Livno 15, Sokolac 17, Bihać, Bugojno, Mostar, Sarajevo i Trebinje 18, Neum 19, Prijedor i Čapljina 20, Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla i Zenica 22, Doboj 23, Bijeljina i Zvornik 24 stupnja, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.

(FENA) M.B.