FENA Novost: Tokom proteklog dana policajci MUP-a KS uručili 496 prekršajnih naloga

Desk FENA

[EMAIL TITLE]

 

2016-11-06 16:49:45

Tokom proteklog dana policajci MUP-a KS uručili 496 prekršajnih naloga

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) – U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 496 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 59 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 19 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, četiri osobe prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, pet motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i četiri vozila su isključena-neregistrovana.

HAPŠENJE ZBOG DROGE
Policijski službenici Prve Policijske uprave,  jučer su u 04.00 sati,  PS Centar lišili su slobode G. A., rođen 1991. godine iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba lišena slobode je nakon izvršene kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA
Na kolovozu ulice Alipašina bb, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka Š. R., rođenog 1932. iz Sarajeva, kojeg je udario automobil “alfa romeo”, NN reg. oznaka, sive boje, kojim je upravljao NN vozač. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak Š. R., a pružena mu je i ljekarska pomoć ukazana u UKC Sarajevo. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je obavila ekipa MUP-a Kantona Sarajevo.

OSOBA LIŠENE SLOBODE
Policijski službenici Četvrte PU, Odsjeka kriminalističke policije llidža lišili su slobode M. N., rođenog 1989. iz Ilidže, N. D., rođen 1986. iz Sarajeva i R. M., rođen 1998. iz Ilidže, na osnovu akta MUP RS, PS Istočno Novo Sarajevo od 4.11.2016. godine. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osobe lišene slobode su predate u dalju nadležnost policijskim službenicima PS Istočno Novo Sarajevo.

OSOBA UHAPŠENA ZBOG POSJEDOVANJA DROGE
Policijski službenici Druge PU, PS Novo Sarajevo lišili su slobode K. D., rođen 1984. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje daje počinio krivično djelo “posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osoba lišena slobode je nakon izvršene kriminalističke obrade otpuštena iz službenih prostorija.

NAPADNUTA MALODOBNA OSOBA
U službene prostorije Druge PU, pristupila je B. M. iz Sarajeva i prijavila da je istog dana oko 15.15 sati, u ulici Aleja lipa bb, općina Novo Sarajevo, nad njenom kćerkom mldb. B. S., koju je napala nepoznata osoba, uz prijetnju nožem, te da je izvršeno krivično djelo “razbojništvo”, kojom prilikom je od imenovane otuđen mobilni telefon. O navedenom obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U POŽARU IZGORJELA MUŠKA OSOBA
MUP Kantona Sarajevo obaviješten je, da je u ulici Šekerova broj 14, općina Centar Sarajevo došlo do požara na kući NN vlasnika, a koju je koristio Š. I., rođen 1934. Požar je lokalizirala oko 16.40 sati, ekipa PVB Kantona Sarajevo. Prilikom pregleda kuće u jednoj od prostorija pronađeno je ugljenisano tijelo NN muške osobe. O navedenom obavješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj je obavljen danas, a slučajem je rukovodila dežurna Kantonalna tužiteljica u prisustvu sudskog vještaka medicinske struke i sudskog vještaka PPZ-a, koji je konstatirao da je do požara najvjerovatnije došlo zbog pregrijavanja i zapaljenja dimnjaka. Policijski službenici MUP Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva poduzimaju aktivnosti na identifikaciji nastradalog muškarca, koji je vozilom JKP Pokop, prevezen u prosekturu Bare, saopćeno je iz MUP-a KS.

(FENA) M.B.