FENA Novost: Sajam francuskih univerziteta sutra u Sarajevu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-06 13:27:14

Sajam francuskih univerziteta sutra u Sarajevu

SARAJEVO, 6. novembra (FENA) – Predstavnici najvećih francuskih univerziteta prisustvovat će sajmu “Studentski dan 2016” u Sarajevu gdje će biti predstavljeni francuski univerziteti.

U tom cilje pozivani su studenti iz BiH da dođu na sajam koji će biti održan 7. novembra na Akademiji likovnih umjetnosti.

Među univerzitetima čiji će predstavnici biti u Sarajevu su Sciences Po Paris, Univerziteti Bordeaux, Lyon 1, Poitiers i Artois, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, EPITECH- Fakultet za informatičku inovaciju i ekspertizu, Tehnološki fakultet Compiègne, Tehnološki univerzitet Belfort-Montbéliard.

Na ovom sajmu, studenti će moći dobiti informacije o studiranju u Francuskoj gdje postoji stotine studijskih programa u svim oblastima na francuskom jeziku, ali također i na engleskom.

Francuska je danas treća destinacija u svijetu za međunarodne studente, studiji nisu skupi, a strani studenti imaju ista prava kao i francuski studenti.

Također će se moći dobiti informacije o stipendijama koje dodjeljuje francuska vlada za studente koji žele ići na master ili doktorat u Francusku, saopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

(FENA) M.B.