FENA Novost: Šabotić na radno-konsultativnom sastanku sa Galijaševićem

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-05 15:47:35

Šabotić na radno-konsultativnom sastanku sa Galijaševićem

SARAJEVO, 5. oktobra (FENA) – Delegacija Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije predvođena direktorom Hasimom Šabotićem danas je u Zenici, na radno-konsultativnom sastanku, razgovarala sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Miralemom Galijaševićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o uspostavi tijela za sprječavanje korupcije na nivou ZDK, kao i izradi strateških antikorupcijskih dokumenata na ovom nivou vlasti.

Šabotić je izrazio spremnost institucije kojom rukovodi da pruži punu podršku predstojećim procesima uspostave tijela za sprječavanje korupcije i razvoju strategije i akcionog plana za borbu protiv korupcije ZDK-a, i koji su to ključni aspekti razvoja efikasne prevencije korupcije u BiH i izrade strateških dokumenata.

Premijer Galijašević je naglasio da će Vlada ZDK-a odmah pristupiti formiranju tijela za sprječavanje korupcije i razvoju strateškog okvira za borbu protiv korupcije na ovom nivou vlasti.

Izrazio je nadu da stručna pomoć Agencije neće izostati prilikom formiranja tijela i razvoja strategije i akcionog plana u ovom kantonu.

Na sastanku je zaključeno da je neophodno intenzivirati saradnju Agencije i institucija ZDK-a, kako bi bili stvoreni uslovi za efikasnu koordinaciju borbe protiv korupcije na svim nivoima vlasti u BiH.

Ovo je prvi u nizu sastanaka novog rukovodstva Agencije sa kantonalnim premijerima, saopćeno je iz Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

(FENA) M.L.