FENA Novost: Školu plivanja proći će 850 novogradskih đaka

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-03 14:42:33

Školu plivanja proći će 850 novogradskih đaka

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) – Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji s Javnim preduzećem “Olimpijski bazen Otoka” realizira projekt škole plivanja za učenike četvrtog i petog razreda novogradskih osnovnih škola.

Sporazum o relizaciji tog projekta u prostorijama Olimpijskog bazena potpisali su Tajib Delalić, v.d. pomoćnika načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za obrazovanje, kulturu i sport i direktor JP “Olimpijski bazen Otoka” Avdija Hasanović.

Ovim projektom obuhvaćeno je 850 učenika iz 14 novogradskih škola, koji su izrazili želju da prođu obuku plivanja. Za ovu namjenu iz Budžeta Općine Novi Grad osigurano je 65.000 KM.

Kako je ovom prilikom kazao Tajib Delalić, za sve učenike osiguran je prevoz od škole do bazena i natrag, što je doprinijelo da se više od 80 posto novogradskih učenika četvrtog i petog razreda prijavi za školu plivanja.

Obuka traje deset dana, a na samom početku obuke instruktori, koji rade sa djecom najprije obave testiranje učenika kako bi utvrdili početno stanje. Nakon završene obuke vrši se finalno testiranje s ciljem mjerenja postignutih rezultata kod svakog učenika posebno, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad Sarajevo.

(FENA) H.D.