FENA Novost: Kvesić, Rađo i Kisić članovi Predsjedništvu OKBiH još jedan mandat

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-03 17:49:35

Kvesić, Rađo i Kisić članovi Predsjedništvu OKBiH još jedan mandat

SARAJEVO, 3. novembra (FENA) – Aktuelno Predsjedništvo Olimpijskog komiteta BiH u sastavu Marijan Kvesić, Izet Rađo i Siniša Kisić danas je na Izbornoj skupštini jednoglasno dobilo podršku za vođenje krovne sportske institucije BiH u narednom periodu.

Pored njih u Izvršni odbor za naredne četiri godine su izabrani Nihad Selimović, Milanko Mučibabić, Mirsad Ćatić, Munir Talović, Ivan Brkić, Kornelija Rajković, Goran Bošnjak, Branislav Crnogorac, Maja Klepić Jokanović i Neven Rašić.

Na redovnoj skupštini OKBiH, koja je prethodila izbornoj, prezentirani su i jednoglasno usvojeni izvještaj o radu i finansijski izvještaj za ovu godinu čime je završen mandatni period organa i tijela OKBiH.

U ovom mandatnom periodu OKBIH je uspješno realizovao 77 sportskih, edukativnih i infrastrukturnih projekata, te učestvovao na 15 takmičenja sa 197 sportista, koji su osvojili devet medalja, saopćeno je iz OKBiH.

OK BiH je u ovom periodu stipendirao 51 sportistu, te podržao rad strukovnih sportskih saveza BiH kroz implementaciju brojnih projekata.

(FENA) H.D.