Flash, plesni studio Mostar

Hip-hop spaja i razumije različitosti

Muzika BiH Show Time
U okvirurealizacije projekta The Peace of Herzegovina Hip-Hop, neformalna grupa mladih iz Mostara, Nevesinja i Livna 6. 11. od 10 do 12 sati u prostorijama Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru organizira radionicu “Power ofStreet art: Dance, grafit, rap”.Tokom radionice mladi će imati priliku sudjelovati u edukaciji na temu pomirenja, zatim predavanjima i praktičnim radionicama hip-hop plesa, te izradi grafita i ‘MC-anja’.

Kroz edukacije na temu pomirenja pod nazivom “Hip-hop spaja i razumije različitosti“, mladi imaju prigodu stvoriti pozitivna životna iskustva te razmijeniti svoja znanja o hip-hop kulturi. Finalni cilj projekta je kreiranje zajedničkog dokumentarnog filma i snimanja spota na zajednički osmišljenu rap pjesmu koja će poticati na razumijevanje, zajedništvo i jedinstvo u različitosti mladih u Bosni i Hercegovini.

Pri realizaciji dijela prve faze projekta u interaktivnim radionicama sudjelovat će članovi Plesnog studija Flash iz Mostara koji su domaćini mladima iz Nevesinja i Livna. Sudionici u realizaciji projekta su djeca i mladi od 13 do 30 godina, a projekt će biti realiziran na različitim lokacijama Mostara, Nevesinja i Livna.

Projekt je podržao USAID, a zanimljivo je da partnerski u njemu sudjeluju Fondacija Mozaik, Caritas BiH, Forum građana Tuzle, Helsinški parlament građana Banja Luka i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini.

(FENA) I.B.