FENA Novost: Učešće tima Federalne uprave civilne zaštite na vježbi u Crnoj Gori

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-01 11:47:54

Učešće tima Federalne uprave civilne zaštite na vježbi u Crnoj Gori

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) – Tim za spašavanje na vodi uz pomoć čamaca Federalne uprave civilne zaštite, nalazi se već treći dan na NATO vježbi u Republici Crnoj Gori.

U ponedjeljak, 31. oktobra nakon izvršenih priprema formiranja baznog kampa, kompletiranja opreme i rasporeda ljudstva po timovima, ostvarena je saradnja našeg Tima s međunarodnim timovima koji učestvuju na vježbi, saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

Nakon realizacije obuka predviđenih planom, za danas će biti izvedena terenska vježba spašavanje na vodi u kojoj će učešće uzeti Tim za spašavanje na vodi uz pomoć čamaca Federalne uprave civilne zaštite.

Tokom jučerašnjeg dana, nakon formiranja timova po planu, predviđena je obuka i vježba iz radio hemijsko biološke zaštite, te medicinska obuka, kao i medijska obuka za medicinske timove i osoblje podrške.

Nakon realizirane obuke, od Tima za rukovođenje i kontrolu vježbe (DISTAFF-a), Lokalnog tijela za rukovođenje aktivnostima odgovara na vanrednu situacija (LEMA-e) i ocjenjivača, izvršeno je izviđanje terena, na kojem će se izvesti vježba spašavanja na vodi, lokalitet Vranjina, na rijeci Morači.

Tim lider FUCZ-e Velibor Lukin i njegov zamjenik Ferhat Ljuca imali su sastanak u Operativno koordinacijskom centru na lokaciji (OSOCC-u), na kojem je dogovoreno da jedan Tim FUCZ-e, za spašavanje na vodi učestvuje u demostracijskom danu, koji će biti održan 3. novembra.

(FENA) L.A.