FENA Novost: U BiH prijepodne sunčano, tokom dana naoblačenje s kišom

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-11-01 14:16:41

U BiH prijepodne sunčano, tokom dana naoblačenje s kišom

SARAJEVO, 1. novembra (FENA) – U Bosni i Hercegovini sutra se prijepodne očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

U drugom dijelu dana, postepeno naoblačenje sa sjeverozapada, koje će krajem dana i tokom noći, sa srijede na četvrtak, usloviti kišu. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a zatim će se proširiti i na ostale dijelove.

Vjetar će biti umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana, na sjeveru zemlje, u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša većinom između 12 i 17, na jugu do 19 stepeni.  

U Sarajevu sutra će prijepodne biti malo do umereno oblačno vrijeme. Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja. U večernjim satima očekuje se kiša. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U BiH danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.  

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 1 stepen, Goražde i Sarajevo 11, Bugojno, Ivan-sedlo, Jajce i Srebrenica 12, Sokolac 13, Zenica i Zvornik 14, Bihać, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most 15, Doboj, Livno, Neum i Tuzla 16, Drvar, Gradačac i Stolac 17, Banja Luka i Mostar 18, Trebinje i Čapljina 19, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E.F.