Superar

Upoznajte sjajni dječji muzički kolektiv Superar (video)

Muzika BiH Show Time

Superar je ime dječjeg hora iz Srebrenice i osnovan je uz podršku Fondacije “Bauern helfen Bauern” iz Salzburga, kao multietnički projekat pomirenja, koji pruža priliku da više od 350 djece iz Srebrenice, Bratunca, Potočara, Skelana iskusi važnost i ljepotu zajedničkog stvaranja muzike.

Ove godine Superar inicijativa u Bosni i Hercegovini obilježila je peti rođendan samostalnim koncertima u Sarajevu i Srebrenici, a do sada ovaj hor imao je nekoliko značajnih nastupa kao što su: nastup pred papom Franjom u Sarajevu, Samit za integraciju Balkanskih zemalja u EU koji se održao u Beču prošle godine, nastup na otvaranju Investiciono-razvojne konferencije u Srebrenici i raznim manifestacijam širom BiH i Evrope.

Superar je do sada snimio dvije pjesme za koje su urađeni spotovi, “Love People” koja je nastala u sklopu humanitarne regionalne kampanje “Kad se srca slože” za pomoć školama koje su uništene u poplavama, te “Let us sing together” koju je komponovao Gerald Wirth, austrijski dirigent, kompozitor i horski pedagog koji od 2001. postaje umjetnički dirigent poznatog svjetskog hora “Bečki dječaci”.

Ovih dana pojavio se i njihov treći spot, ovog puta za hit pjesmu “Hit the road Jack” Raya Charlesa.

Pjesma je snimljena u studiju Amadeus Marina Meštrovića u Sarajevu, video je radio Damir Bašić Duka.