FENA Novost: Obilježeno pet godina rada Sindikalne škole PPDIVUT-a

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-30 17:29:27

Obilježeno pet godina rada Sindikalne škole PPDIVUT-a

SARAJEVO, 30. oktobra (FENA) – Skup Samostalnog sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini Bosne i Hercegovine (PPDIVUT BiH ) održan je danas u Potočarima, u povodu obilježavanja pet godina rada i djelovanja Sindikalne škole PPDIVUT-a.

U radu sindikalnog skupa učestvovali su sindikalni kadrovi, polaznici Sindikalne škole i delegacija srodnog sindikata TARIM IS iz Turske.

Tom prilikom potpisan je i Sporazum o bilateralnoj saradnji Sindikata TARIM IS iz Turske i Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH.

Ocijenjeno je da je rad Sindikalne škole u potpunosti zadovoljio potrebe za obrazovanjem članstva te da je škola poznata i u regionu.

Sindikalcima je prezentirana aktuelna tema ”Značaj sindikalnog djelovanja u procesima demokratizacije i participacije radnika u zemljama EU” čiji je predavač bio član aktiva predavača evropske Asocijacije sindikata EFFAT-a Jaćim Milunović, saopćeno je iz Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH.

(FENA) B.D.