Sve je bio dobar san

Veliki uspjeh dokumentarnog filma ‘Sve je bio dobar san’

Film & Foto & TV Show Time

Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” redatelja Branka Ištvančića uvršten je u selekciju prestižnog IDFA Docs for Sale programa koji će se odvijati za vrijeme ovogodišnjeg IDFA Međunarodnog festivala dokumentarnog filma od 16. do 27. 11. 2016. u Amsterdamu, a koji predstavlja jednu od najvažnijih manifestacija ovoga tipa u Europi i svijetu.

Ovo je ujedno i veliki uspjeh hrvatskog filma općenito jer je u ovom programu potrebno proći oštru selekciju te je rijetko koji hrvatski film bio u toj konkurenciji izabran.

Producent dokumentarnog filma „Sve je bio dobar san“ Antun Ivanković, kaže da je to potresan, intiman i dirljiv dokumentarac koji proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegovu borbu, tragiku obrane grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari, a sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier, koja u filmu traga za informacijama kako bi došla do posmrtnih ostataka svojeg sina.

IDFA Docs for Sale je sajam namijenjen predstavljanju završenih dokumentarnih filmova pred 300-njak stranih televizijskih kupaca, prodajnih zastupnika, distributera i festivalskih selektora koji će se sastati na IDFA festivalu u Amsterdamu i pregledavati izbor iz najnovije i najbolje produkcije dokumentarističkih ostvarenja dostupnih na međunarodnom tržištu.

(FENA) M.B.