FENA Novost: Vijeće naroda RS-a 9. novembra o nekoliko odluka Kluba bošnjačkog naroda

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-27 13:43:47

Vijeće naroda RS-a 9. novembra o nekoliko odluka Kluba bošnjačkog naroda

BANJA LUKA, 27. oktobra, (FENA)- Vijeće naroda Republike Srpske razmatrat će u srijedu, 9. novembra nekoliko odluka Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa – saopćeno je nakon sjednice Kolegijuma Vijeća naroda RS-a.

Klub bošnjačkog naroda ranije je uložio veto na odluku o konstatovanju rezultata republičkog referenduma, te na odluku o prestanku mandata članovima Republičke komisije za provođenje referenduma.

U saopćenju se navodi da će biti razmatrana i odluka o davanju posebnog ovlaštenja, u vezi s odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa. 

Klub bošnjačkog naroda uložio je veto i na zaključak u vezi sa izvještajem Republičke komisije za provođenje referenduma o rezultatu republičkog referenduma. Na dnevnom redu je i razmatranje veta Kluba Bošnjaka na Zakon o lokalnoj samoupravi s amandmanom, te na Zakon o službenicima i namještenicima u organima jedinice lokalne samouprave s amandmanom. 

Vijeće naroda razmatrat će i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, u vezi s odlukom Kluba bošnjačkog naroda o pokretanju procedure za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, sa amandmanima. 

(FENA) L.A.