FENA Novost: Sutra započinju 97. Šantićeve večeri poezije

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-04 12:36:29

Sutra započinju 97. Šantićeve večeri poezije

MOSTAR, 4. listopada (FENA) – Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) “Prosvjeta” Gradski odbor Mostar i SPKD ”Gusle” Mostar organiziraju ”97. Šantićeve večeri poezije” koje će se održati od 5. do 10. listopada u Mostaru.

Svečano otvaranje ”Šantićevih večeri poezije” je sutra u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru, priopćili su organizatori.

 Otvaranje manifestacije će uveličati poznati srpski glumac Petar Božović, recitatorka Martina Dimitrijević i glazbeni duo Gordana Manojlović i Sanja Martinović.

 Prije toga, u 17 sati bit će održan pomen Aleksi Šantiću i blagoslov obnovljenog spomenika na pravoslavnom groblju “Bjelušine”.

 Drugog dana ’97. Šantićevih večeri poezije’ na programu je večer Petra Božovića s njegovom dramom ”Čegović”. Početak je u 19 sati u atrijumu Vladičanskog dvora.

 U petak, 7. listopada, u 19 sati u Vladičanskom dvoru u Mostaru održat će se promocija zbirke pripovijedaka ”Zanovijet” Olge Bikar, a knjigu će promovirati Đorđe Dabarčić i Časlav Đorđević.

 Program ”Šantićevih večeri” u Vladičanskom dvoru se nastavlja u subotu, 8. listopada, kada će svoju knjigu ”Rat i mir u BiH” promovirati Mirjana Kusmuk. O knjizi će govoriti Nenad Novaković i Valentina Rupčić.

 Istoga dana, SPKD ”Prosvjeta” Nevesinje organizirat će večer ”Nevesinje-druga Šantićeva kuća” koje će biti održano u Nevesinju u 19 sati.

 U nedjelju 9. listopada u 20 sati u Vladičanskom dvoru će biti održana promocija knjige ”Folklorno nasljeđe Srba u Bradini” autora Gorana Kovačevića. Iste večeri na programu je i prezentacija teksta ”Slikarska domišljatost Filipa L. i Vronskog” autora Damjana Šantića. Nastupit će i pjevačka grupa SPKD ”Gusle”.

Zadnju večer u ponedjeljak, 10. listopada rezervirana je za pjesnike, pa će u 19 sati u Vladičanskom dvoru biti održano pjesničko većer.

 

 

(FENA) G.P.