FENA Novost: Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-26 11:11:37

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

SARAJEVO, 26. oktobra (FENA) – Saobraćaj se na većini puteva u Bosni i Hercegovini odvija bez dužih zastoja. Kolovoz je mjestimično mokar, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su odroni zemlje ili kamenja.

Zbog radova na asfaltiranju kolovoza, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce na regionalnom putu R-402 Cazin-Bosanska Otoka u mjestu Bajrići.  

Povremene obustave saobraćaja zbog minerskih i deminerskih radova, tokom dana aktuelne su na magistralnim putevima: M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik u mjestu Potpeć (11-15 sati), M-6 Stolac-Ljubinje (07-16 sati) i M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub (od 09 do 10 i od 13 do 15 sati). 

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Jablanica i Maglaj-Doboj. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H.D.