Divlje jagode u Zenici

Divlje jagode na Acoustic festu, pa novi albumi

Muzika BiH Show Time

U Travniku, gradiću u srcu Bosne, 2012. godine je pokrenut Acoustic fest, program koji se u podnaslovu naslanjao na tradiciju sevdaha u novom formatu, pa je na premijeri festivala nastupio jedan od najpoznatijih izvođača iz tog okvira, Damir Imamović.

Sljedeće dvije godine bile su rezervirane za žanrovski sličnu grupu Divanhana iz Sarajeva, a prošle godine organizator se odmaknuo od sevdah korijena i za zvijezdu Acustic Festa doveo Vlatka Stefanovskog.

Ove godine, pak, etno ima možda samo usputnu konekciju – centralni program travničkog festivala je koncert Divljih jagoda, 29. 10. u sali Centra za kulturu.

Zele Lipovača i Haris Abdagić, 2016

Zele Lipovača i njegov bend još uvijek koncertno predstavljaju album ”Biodinamička ljubav” iz 2013., ali najavljuju intenzivnije aktivnosti do kraja godine, kako se približava iduća, kada će obilježiti svoj 40-godišnji jubilej.

Tako se obećava Zeletov solo album, snimanje live albuma grupe i potencijalno gostovanje pjevača Tonyja Martina (ex Black Sabbath) na nekim koncertima, a za 2017. i novi studijski album i prva knjiga o Jagodama.

Vrlo ambiciozno, dakle, i ako se ostvari bar pola planova, fanovi njihovog heavy metal zvuka će biti zadovoljni.