FENA Novost: Posao.ba – Preostala su dva dana online sajma za zapošljavanje

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-25 10:37:49

Posao.ba – Preostala su dva dana online sajma za zapošljavanje

SARAJEVO, 25. oktobra (FENA) –  U okviru Virtualnih dana karijere i znanja, preostala su dva dana online sajma za zapošljavanje na adresi www.dankarijera.com, na kojoj posjetitelji mogu aplicirati za posao u nekoj od najvećih regionalnih kompanija, saopćili su organizatori.

Sajam su organizirala tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regionu – Posao.ba (Bosna i Hercegovina), Infostud.com (Srbija) i MojPosao.net (Hrvatska).

Već sedam godina ovaj sajam okuplja na jednom mjestu neke od najvećih regionalnih kompanija i obrazovnih instituacija, koje na ovogodišnjim Virtualnim danima karijere i znanja nude više od 200 oglasa za posao i edukacije.

Kao i prethodnih godina, svi zainteresirani mogu da pristupe sajmu u bilo koje vrijeme iz svojih domova i da pregledaju oglase za posao, prakse i edukacije bitne za razvoj karijere. Osim toga, svakodnevno, po utvrđenom rasporedu, posjetitelji Sajma mogu da razgovaraju s poslodavcima putem chat opcije i dobiju više informacija o zaposlenju i praksama u njihovim kompanijama.

Među izlagačima će biti kompanije: UniCredit Bank a.d. Banja Luka, International University of Sarajevo, BOREAS, Philip Morris BH, UniCredit Bank d.d. Mostari Lufthansa Brno, a od regionalnih izlagača, Nestle, Infobip, Addiko banku i Lidl.

Organizatori pozivaju sve koji traže posao ili ih zanimaju nove poslovne i obrazovne prilike da posjete www.dankarijera.com u preostala dva dana i predstave se poslodavcima te obrazovnim institucijama.

Organizirano je i veliko regionalno istraživanje trendova na tržištu rada s uporednom analizom stanja u sve tri zemlje, pa je moguće ispuniti kratku anketu i učestvovati u ovom regionalnom istraživanju na: http://ift.tt/2dRGu7b.

Medijski pokrovitelji ovogodišnjih Virtualnih dana karijere i znanja su RSG, Faktor i Akta.ba.

Portal Posao.ba (www.posao.ba) je vodeći online servis za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini.

S udjelom više od 90 posto u oglašavanju radnih mjesta te s više od pola miliona posjetilaca mjesečno, Posao.ba predstavlja centralno mjesto konkurentnog tržišta rada i glavni regrutacijski kanal za većinu najznačajnijih bh. firmi, saopćeno je.

(FENA) M.B.