FENA Novost: Sud BiH – Ukinut pritvor Valentinu Barbiću i =?utf-8?Q?odre=C4=91ene?= mjere zabrane

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-12-13 10:20:04

Sud BiH – Ukinut pritvor Valentinu Barbiću i određene mjere zabrane

 

SARAJEVO, 13. decemabra (FENA) – Sud Bosne i Hercgeovine je, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za ukidanje pritvora osumnjičenoma Valentinu Barbiću, donio rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva te je Barbiću ukinut pritvor i određene mjere zabrane.   

Mjere se odnose na zabranu napuštanja mjesta boravišta i zabrana putovanja (uz privremeno oduzimanje svih putnih isprava, zabranu izdavanja novih putnih isprava te zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice), sastajanja s određenim osobama – sastajanje s ostalim osumnjičenima iz tog predmeta i svjedocima u predmetu te obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu svakog dana, saopćeno je iz Suda BiH. 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti mjera zabrane vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora.

Klement Barbić i Valentino Barbić osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, zloupotreba osiguranja, obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

(FENA) J.Č.

http://ift.tt/2gCjdsG