FENA Novost: Donatorska večer Zajednice žena HDZ-a BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-25 14:28:14

Donatorska večer Zajednice žena HDZ-a BiH ‘Kraljica Katarina Kosača’

MOSTAR, 25. listopada (FENA) – U organizaciji mostarskog Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” u Mostaru je održana humanitarna večer čiji je prihod usmjeren na projekt osnivanja banke koštane srži na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Na donatorskoj večeri pojavilo se više od 900 žena iz cijele BiH, među kojima i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, predsjednica Zajednice žena “Kraljica Katarina Kosača”.

Iz Zajednice žena navode kako je osnivanja banke koštane srži suvremeni projekt u okviru kojeg će domaći donori biti registrirani u europskoj udruzi banaka koštane srži, što mnogim bolesnicima otvara vrata nade da mogu prevladati svoje zdravstvene poteškoće.

Predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH Mostar Zdenka Leženić kazala je kako je to projekt koji nadrasta lokalne okvire te da bi se u njegovu realizaciju trebali uključiti svi.

– Čovjekoljublje bi trebalo biti temeljna okosnica našega življenja. A upravo su žene čuvarice čovjekoljublja i ako tu ljubav usklade sa svojom mudrošću i prirođenim instinktom, mogu mijenjati svijet – dodala je Leženić.

(FENA) G.P.