FENA Novost: Sparkasse Bank podržala edukacije o pisanju aplikacija za sredstva iz EU fondova

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-24 13:11:46

Sparkasse Bank podržala edukacije o pisanju aplikacija za sredstva iz EU fondova

SARAJEVO, 24. oktobra (FENA) – Sparkasse Bank podržala je edukacije za pravne osobe o temi pisanja aplikacija za sredstva iz EU fondova, koju je organizirao Biznis plus. Obuci je prisustvovalo 40 predstavnika vodećih bosanskohercegovačkih kompanija, među kojima i veliki broj klijenata Sparkasse Bank.

Edukacije je održala predstavnica agencije “EU projekti” iz Zagreba Ariana Vela, koja je radila na mnoštvu značajnih regionalnih projekata ovog tipa.

– Dostupnost sredstava iz EU fondova značajno zavisi od kvaliteta aplikacijskog procesa, tako da smo smatrali da trebamo podržati ovu inicijativu i da će kompanijama biti vrlo korisno da se educiraju o svim pojedinostima pisanja aplikacija – istakli su iz Sparkasse Bank.

Obuka je obuhvatila teme o greškama u pisanju aplikacijskog procesa, preporukama, načinima dodjele sredstava, sufinansiranju projekata, procesima i planiranju prijave projekata, rizicima te projektnim izvještajima.

Ovo je bila prva faza edukacije, a Biznis plus će u narednom periodu objaviti  termin druge radionice, saopćili su organizatori.

(FENA) M.B.