FENA Novost: Nikolić Ceraru: Srbija i Slovenija nikad u lošim odnosima

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-24 17:11:59

Nikolić Ceraru: Srbija i Slovenija nikad u lošim odnosima

BEOGRAD, 24. oktobra (FENA) – Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas slovenačkom premijeru Miri Ceraru da su njegovom posjetom Srbiji odnosi dvije zemlje dobili novu dimenziju, posebno u oblasti ekonomije.

“Srbija i Slovenija nikada nisu bile u lošim odnosima, i da posebno danas nema razloga za to, istaknuo je Nikolić, a prenijela predsjednikova Služba za saradnju s medijima.

“Sa Vašim dolaskom naši odnosi su dobili novu dimenziju, posebno u oblasti ekonomije. Naša privredna saradnja ima posebne mogućnosti zbog tržišta sa kojima Srbija ima ugovore o slobodnoj trgovini. Mi možemo sa zajedničkim proizvodom da izađemo na treća tržišta. Ja Vam želim da ostvarite konkretne rezultate ovom posjetom i da naša ekonomska saradnja bude na još većem nivou”, naglasio je predsjednik Nikolić.

On je rekao da je želja Srbije da bude u Evropskoj uniji i da je pomoć Slovenije dragocjena na putu punopravnog članstva.

Međutim, predsjednik Nikolić ističe da je Evropska unija u krizi, pa čak i njeni fundamentalni principi, prenosi Tanjug.

“Srbija ima poglavlja koja drugi nisu imali, neki uslovi su čak i ponižavajući. Mi, sa druge strane, uvodimo evropske principe i vrijednosti i u skladu sa tim uređujemo državu. Vlada radi mnogo i u okolnostima u kojima se nalazi je vrlo uspješna, a o tome govori uvažavanje i poštovanje iz cijelog svijeta”, rekao je predsjednik Nikolić.

Predsjednik Vlade Republike Slovenije, Miro Cerar, zahvalio je predsjedniku Nikoliću na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo da je Srbija faktor stabilnosti cijelog regiona.

On je rekao da su konkretni razgovori u Srbiji vođeni na ministarskom nivou, kao i da mu je drago da se ljudi iz dviju zemalja razumiju.

Razgovarajući o migrantskoj krizi, slovenački premijer je naglasio da su migracije veliki izazov za Evropu i da EU mora da nađe sveobuhvatno rješenje za migrantsku krizu.

Predsjednik Vlade Slovenije saglasio se sa predsjednikom Nikolićem da ekonomska saradnja treba još više da se razvija.

On je istaknuo da će nakon susreta dvije vlade i sastanak privrednika dvije zemlje sasvim sigurno dati konkretne rezultate.
 

 

 

 

 

(FENA) N.M.