No Limit, portret grupe

Predstavljamo: No Limit, vokalna grupa iz Sarajeva (video)

Muzika BiH Show Time

Negra Čičić, Ajsela Zoronjić, Andrea Krasnić, Alen Hadzic Morris i Nedim Bašić su petoro djevojaka iz mladića iz Sarajeva, okupljenih pod imenom pjevačke grupe N0 LIMIT.

Formirani su krajem 2014. godine i svi članovi su obrazovani muzičari, većinom studenti Muzičke akademije u Sarajevu. Budući da iza sebe imaju bogato iskustvo rada na mjuziklima, mnogim grupnim i solo projektima i nastupima, pjevanju back vokala za mnoge eminentne pjevače u BiH, te mnoge solo projekte, odluka da se udruže u novi pjevački sastav otvara im nove prilike.

No Limit uživo

Poseban akcent njihovih izvedbi je na višeglasju, ali i solo dionicama. Do sada su svoj muzički izričaj bazirali na obradama songova iz poznatih mjuzikala i drugih žanrova, ali sastav upravo ulazi u ambiciozniju i zahtjevniju fazu – komponiranje autorskih pjesama.

Dakle, iako vokalna a capella izvedba nije više tako rijetka u našim krajevima, No Limit se počinje izdvajati i svoje adute, autorske brojeve, planiraju da počnu intenzivnije izvoditi uživo. Jedna od prvih klupskih promocija zakazana je za 27. 10. u prostoru Klupske muzičko-teatarske scene ZONA u Zenici.