FENA Novost: Čavara na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-20 15:22:26

Čavara na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu

SARAJEVO, 20. listopada (FENA) – Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara predvodi izaslanstvo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Europe iz BiH koje sudjeluje na 31. zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu.

 Drugog dana zasjedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe održavaju se rasprave na teme “Političko sudjelovanje i predstavljanje žena na lokalnoj i regionalnoj razini”, te o dokumentu “Raspodjela novca prema spolu”, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

 Tijekom drugog dana zasjedanja Kongresa izabran je predsjednik i sedam dopredsjednika Doma regije, nakon čega je održana tematska rasprava “Socijalna prava u Europi: implementacija Europske socijalne povelje na regionalnoj razini”.

 U kontekstu praćenja primjene Europske povelje o lokalnoj samoupravi Kongres je razmatrao izvješća o situaciji lokalne i regionalne demokracije u Hrvatskoj i lokalne demokracije na Cipru i izvješće monitoring tima o provedenim lokalnim izborima u BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) G.P.