FENA Novost: Asfaltiranje puta Sokolina – Srednje

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-19 12:53:34

Asfaltiranje puta Sokolina – Srednje

SARAJEVO, 19. oktobra (FENA) – Asfaltiranje puta Sokolina – Srednje i dionice puta Lijepa luka – Medojevići, projekt je koji zajednički realizuju Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Općina Ilijaš i KJKP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost projkta je oko 889.000 KM, a ralizira se u dvije faze, saopćeno je iz Općine Ilijaš.

Prva faza je rekonstrukcija i asfaltiranje puta Sokolina – Srednje u dužini  4,5 km, a druga faza je asfaltiranje puta Lijepa Luka – Medojevići u dužini  500 m.

Općina Ilijaš je u saradnji sa KJKP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo izradila projektnu dokumentaciju, te potom projekat aplicirala prema Ministarstvu privrede KS, koje je odobrilo sufinansiranje ovog projekta u iznosu od oko 755.000 KM.

Preostala sredstva osigurat će Općina Ilijaš.

Praćenje dinamike izvođenja radova vrši KJKP “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo, a doprinos ovog kantonalnog javnog preduzeća ogleda se i u izmirenju obaveza po osnovu naknada za korištenje šuma, a ta sredstva se ulažu u izgradnju infrastrukture.

Izvođač radova je firma “Halilović” d.o.o. Ilijaš, doknadzor nad izvođenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS.

Po riječima predstavnika izvođača radova Armina Matoruge, radovi se izvode planiranom dinamikom. Do sada je asfaltiran oko jedan kilometar puta. Prvi sloj debljine asfalta je sedam cm, a drugi četiri cm. Ukoliko vremenske prilike budu zadovoljavajuće završetak asfaltiranja puta se očekuje u narednih 10-ak dana.

(FENA) D.V.