FENA Novost: U Mostaru svečana dodjela nagrada na najljepše pismo mladih

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-18 10:14:26

U Mostaru svečana dodjela nagrada na najljepše pismo mladih

MOSTAR, 18. listopada (FENA) – Svečana dodjela nagrada za “Najljepše pismo mladih BiH 2016” bit će održana u četvrtak, 20. listopada, na Maloj sceni Hrvatskoga narodnoga kazališta u Mostaru, s početkom u 12 sati.

Naime, 45. međunarodno natjecanje u pisanju pisama u BiH organizirale su Hrvatska pošta (HP) Mostar i BH Pošta. Članovi stručnoga žirija Dragan Marijanović i Hadžem Hajdarević najljepšim pismom proglasili su rad učenika Prve osnosvne škole iz Maglaja Amora Smajlagića i njegovo pismo predstavljalo je BiH na međunarodnom natjecanju.

Drugo mjesto osvojila je Franka Azinović, učenica O.Š. Petra Bakule iz Mostara, dok je treće mjesto pripalo Jani Zovko, učenici O.Š. Silvija Strahimira Kranjčevića iz Mostara.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (300,200 i 100 KM) i tablet računalima, a njihovim nastavnicima materinskoga jezika pripast će novčane nagrade u iznosu od po 100 maraka.

Posebna priznanja osvojilo je još sedam učenika, koji će biti nagrađeni prigodnim poklon paketima.

Hrvatska pošta Mostar nagradila je i prigodnim panoima s poštanskim markama i škole koje su na adresu HP Mostar poslale najviše pisama, a prigodne zbirke dobit će učenici tih škola čiji su radovi dobili visoke ocjene. Najviše pisama poslali su učenici mostarske O.Š. “Petar Bakula”, a, osim njih, bit će nagrađeno još pet škola, navodi se u priopćenju HP-a Mostar.

(FENA) Z.N.