FENA Novost: Biciklistički maraton u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-18 21:44:53

Biciklistički maraton u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića

SARAJEVO, 18. oktobra (FENA) – Sudionici Trećeg biciklističkog maratona “Alija Izetbegović” stigli su u Sarajevo, a u okviru programa obilježavanja 13. godišnjice smrti Alije Izetbegovića sutra će položiti cvijeće na njegov mezar na Kovačima.

Maraton je organizirao rekreativno biciklistički klub “Japod” iz Bihaća u saradnji s Muzejom “Alija Izetbegović”, a u znak sjećanja na Aliju Izetbegovića već treću godinu za redom biciklisti iz Bihaća prelaze 310 km dugu etapu da bi odali počast prvom predsjedniku.

Ahmet Alibabić jedan od učesnika maratona kaže da su krenuli u ponedjeljak, a put je imao dvije etape (Bihać – Jajce i Jajce – Sarajevo).

– Ovo postaje tradicija, vjerujemo da će se broj biciklista povećavati iz godine u godinu. Sretni smo i ponosni jer je čast i privilegija voziti ovaj maraton i suosjećati sa svim istinskim patriotima ove države. Naše poštovanje prema predsjedniku je veliko. Predsjednik je često dolazio u Bihać, volio je taj grad a i Bihać je volio njega – rekao je, saopćio je Muzej Alija Izetbegović.

Po dolasku u Sarajevo, biciklisti su obišli mezar Alije Izetbegovića na Kovačima i odali počast, minutom šutnje i učenjem Fatihe.

(FENA) M.B.