Lady Gaga

Veliki povratak ili novi promašaj Lady Gage (video)

Muzika - svijet Show Time

Lady Gaga, jedna od planetarnih mega-zvijezda modernog popa, poslije ekstremnog uspjeha sa debijem ”The Fame” iz 2008. godine, sa svakim novim izdanjem jeste privlačila veliku pozornost, ali i manje prodaje.

Prvi album je imao svjetsku prodaju od 15 miliona kopija, drugi je spao na ‘samo’ 6 miliona, pa naredni ”Artpop” (2013) bilježi 2,5 miliona, da bi jazz-pop izdanje ”Cheek to Cheek, koje je 2014. uradila sa Tonyjem Bennettom završilo sa tek nešto više od 700.000 prodanih kopija u Americi.

Prva pjesma ”Perfect Illusion” sa novog albuma ”Joanne”, koji se na tržištu pojavljuje za 4 dana, 21. 10., nije oduševila njene obožavatelje i odmah su krenule špekulacije o tome da kontroverzna Lady Gaga ima novi promašaj.

Ipak, ako je suditi po singlu ”Million Reasons”, koji je pušten početkom mjeseca i ima oko 10 miliona pregleda, ipak postoji nada da će fanovi i muzički kritičari biti zadovoljni. Riječ je o baladi, koja donosi jedan sasvim novi zvuk, a odgovor o dilemama u vezi s novom albumom saznajemo uskoro.