Kontradikshn

Kontradikshn (Slo) od Splita do Zenice

Muzika BiH Show Time

Electronic rock, drum’n’bass, industrial bend Kontradikshn iz Brežica je grupa koja je formirana ”da stvori svoj prepoznatljiv zvuk u kome se glasni i prijeteći apokaliptični sintisajzeri sudaraju sa gitarskim zidom”.

Trio na svoj nemilosrdno agresivan način miješa rock sa modernom elektronikom i efektnim drum and bass ritmovima, po uzoru na zvuk The Prodigy, Nine Inch Nails, Pendulum, Korn… i njihova muzika se najbolje osjeti uživo.

Zbog toga će svoj ovogodišnji debitantski album i predstaviti na mini turneji, koja uključuje koncerte u po jednom gradu zemalja naše regije: u Splitu (Klub Kocka, 22.10.), Podgorici (Caffe Berlin, 24.10.), Kumanovu (Agora, 26.10.), Bajinoj Bašti (Kulturni centar, 28.10.) i Zenici (Klub Zona, 29.10.).

Kontradikshn

Na festivalu Jelen Demofest u Banja Luci (2013) Kontradikshn je osvojio drugo mjesto, na Festivalu Lent u Mariboru svirali su dva puta, a 2015. su izabrani između 100 prijavljenih slovenačkih bendova da sviraju na InMusicMENT u Rijeci.

O njihovim nastupima kritika ima samo riječi pohvale i izdvajamo ocjene portala RiRock.hr (“Od prvog trenutka ispunili su dvoranu energičnim spojem mračne elektronike i rocka. Drum’n’bass ritmovi stvorili su pomalo hipnotičnu atmosferu.”) te MetalJacketMagazine.com (“Electro rock atrakcija iz Slovenije. Svojim drum’ n’ base ritmovima i hard core gitarama, trojka je malo po malo rasplesala publiku i dovela do doživljaja pravog elektronskog partya. Svojim energičnim nastupom u dance korak natjerali su i one koji inače nisu ljubitelji ovakog zvuka.”).

Diskografski su Kontradikshn startali 2014. godine sa EP izdanjem ”Anatomy”, a 17. 9. 2016. im je izašao debitantski album ”Reframing”, koji se može poslušati na http://kontradikshn.bandcamp.com

Članovi benda su: Petar Stojanović (vokal, gitara, synth), Matej Plešej (gitara, synth) i Anže Kump (bubnjevi).

Glas.ba