FENA Novost: Lavrov: Rusija neće predlagati nove inicijative za rješenje sukoba u Siriji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-14 14:41:36

Lavrov: Rusija neće predlagati nove inicijative za rješenje sukoba u Siriji

YEREVAN, 14. oktobra (FENA) – Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da nema “nikakva specijalna očekivanja” od sutrašnjih razgovora o sirijskoj krizi koji će biti održani u Lozani, zato što Moskva još nije vidjela recipročne korake njenih zapadnih partnera, prenosi Reuters.

Agencija navodi da je Lavrov novinarima u armenskoj prijestolnici Yerevanu  kazao da “Rusija ne namjerava da iznosi nove inicijative za rješenje sukoba u Siriji”.

Reuters podsjeća da su se Lavrov i državni sekretar SAD John Kerry ove sedmice dogovorili o održavanju sastanka u Švicarskoj, kako bi se razmotrili dalji koraci koji bi mogli da budu poduzeti da bi se došlo do razrješenja sirijskog konflikta.

Navodi se da bi i ministri vanjskih poslova Turske, Katara, Saudijske Arabije i Irana mogli također da učestvuju u ovim pregovorima.

“Želimo da se latimo konkretnog posla i vidimo u kojoj mjeri naši partneri poštuju rezoluciju Vijeća sigurnosti UN (o Siriji). Mi nećemo ništa predložiti”, rekao je Lavrov, prenosi Tanjug.

(FENA) B.D.