FENA Novost: Vučić: Albanija važan partner u regiji

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-13 13:01:32

Vučić: Albanija važan partner u regiji

BEOGRAD, 13. listopada (FENA) – Srbija je trajno opredijeljena za razvoj bilateralnih odnosa s Albanijom, kao važnim partnerom u regiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s albanskim kolegom Edijem Ramom i izrazio uvjerenje da razvoj odnosa dviju zemalja doprinosi ukupnoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana, što je, kako je rekao, obostrani interes.

 Premijeri Vučić i Rama su razgovarali o bilateralnim odnosima, gospodarskoj suradnji, migrantskoj krizi i odnosima u regiji.

 Pritom je Vučić istaknuo važnost jačanja gospodarske suradnje i naglasio da potencijal postoji osobito u područjima trgovine, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.

 “Od izuzetne važnosti je zajednička realizacija projekta u okviru Berlinskog procesa, posebice infrastrukturnih projekata kao sto je autoput Niš – Priština – Tirana – Drač”, zaključio je Vučić, javlja Tanjug.

 Tema razgovora dvojice premijera bila je i Ured za mlade koja je nastala kao njihova zajednička inicijativa, i treba početi s radom 2017., sa sjedištem u Tirani.

 Vučić i Rama su konstatirali da kontakti dužnosnika dviju zemalja tijekom posljednje dvije godine ohrabruju i daju novi poticaj prevazilaženju razlika i jačanju bilateralne i regionalne suradnje.

 “Održavanje Poslovnog foruma Srbija – Albanija, sutra u Nišu, dokaz je volje obje strane za ohrabrivanje srpskih i albanskih gospodarstvenika kako bi ostvarivanjem jačih poslovnih veza što više doprinijeli napretku ekonomija obje zemlje”, zaključili su Vučić i Rama.

(FENA) C.K.