FENA Novost: U Visokom tokom racije kod vlasnika pronađena droga

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-11 12:14:20

U Visokom tokom racije kod vlasnika pronađena droga

ZENICA, 11.oktobra (FENA) – Pripadnici Policijske stanice Visoko su, tokom provođenja aktivnosti na kontroli ugostiteljskih objekata, izvršili plansku akciju ‘racije’ u jednom od objekata u ulici Kadije Uvejsa u Visokom, i  kod vlasnika objekta, Z.S. iz Ilijaša, pronašli  su  drogu.

Tokom brze policijske akcije pronađena je bijela praškasta materija, koja asocira na  ‘speed’, kao i zeljasta materija, koja asocira na  ‘marihuanu’, u ukupnoj količini od 20,20 grama. Pronađena je i ‘pvc kesa’ u kojoj se nalazilo više smotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije, koja svojim izgledom i drugim svojstvima asocira na  ‘speed’, bruto težine 9,40 grama, i ‘pvc kesa’ u kojoj se nalazilo više smotuljaka sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom i drugim svojstvima asocira na u ‘marihuanu’, bruto težine 6,45 grama.

Policija je nakon završetka racije obavila uviđajne radnje na mjestu događaja, a navedena osoba lišena je slobode i privedena u službene prostorije gdje je nad  njom zavedena kriminalistička obrada. Sporna materija je izuzeta i dostavljena u Odsjek za kriminalističku tehniku MUPZDK-a radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će, od  Policijske stanice Visoko, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv Z.S., rođenog 1990. godine, iz Ilijaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopćeno je Feni iz Odsjeka za odnose s javnošću policije MUPZDK-a.

(FENA) M.B.