Zagreb Music Conference 2016

ZMC za novi zamah muzičke scene u regionu

Muzika - regija Show Time

U zagrebačkom Vintage Industrial Baru te u Kavezu 11. i 12. 10.  održava se prva glazbena konferencija Zagreb Music Conference 2016.

U nizu zanimljivih radionica i panela sudjeluju stručnjaci, glazbenici i profesionalci koji će zainteresiranima pokušati približiti teme poput samostalnog izdavaštva, ulogu PR-a, produkcije, snimanja (kućno ili studijsko?), menadžmenta, drum and bass scene… a sve sa ciljem unapređenja dometa muzičke industrije.

Organizatori očekuju da će na premijernoj dvodnevnoj muzičkoj konferenciji, uz sadašnje i buduće autore, okupiti producente, organizatore, audio i ton majstore, menadžere, urednike, kritičare i općenito ljubitelje muzike, koji će dobiti korisne informacije i naučili nešto novo. Vjerovatno će to ovaj put biti ograničeno uglavnom na Zagreb i dio Hrvatske, ali uz najavu da će konferencija biti tradicionalna, očekivati je da će privuči pažnju i sudionika muzičkog biznisa iz ostalih zemalja regiona.

Nakon dnevnog dijela programa, u utorak navečer u Vintage Industrialu će svirati zagrebački indie bend U pola 9 kod Sabe, dok će u Kavezu nastupiti DJ Pips (Casa, Kandžija) i DJ Yesh (Yammat FM). U srijedu Vintage predstavlja zadarski alter pop rock sastav Scarlet Notes, a u Kavezu je Transpoze DJ set.

Programi počinju u 15 sati i ulaz se ne naplaćuje.