FENA Novost: U septembru 20 posto više korisnika usluga JU Biblioteka Sarajeva

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-07 17:18:39

U septembru 20 posto više korisnika usluga JU Biblioteka Sarajeva

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) – Početkom septembra JU Biblioteka Sarajeva pokrenula je marketinšku kampanju koja je imala za cilj da promovira kulturu čitanja, naročito među mladima. Akcija je rezultirala povećanjem broja članova/korisnika za čak 20 posto u odnosu na septembar 2015.

Atraktivan informativno-propagandni materijal (afiše, penkala, privjesci…)  distribuiran je u  obrazovne institucije i dijeljen građanstvu putem pošte, brendiranih info pultova instaliranih na najfrekfentnijim mjestima u gradu, ali i u okviru svih šesnaest pozajmnih odjeljenja koji su disperzirani na području Kantona Sarajevo.

Također, otvoren je i  proces promjene vizuelnog identiteta i promocija novog logotipa koji predstavlja stiliziranu “mudru sovu”, a od danas spot JU Biblioteke Sarajeva će biti prikazivan na svim većim displejima u gradu, saopćeno je iz ove ustanove.

Radno vrijeme je prilagođeno potrebama korisnika i odjeljenja rade od 09.00 do 17.00 sati, dok Centralno odjeljenje ima radno vrijeme svakog dana od 08.00 do 20 sati.

Da bi izašli u susret korisnicima i sugrađanima uvedena je i radna subota, od 09.00 do 14.00 sati u odjeljenjima: Ćumurija (Općina Stari Grad, Ćumurija 2), Mis Irbina (Općina Centar, Mis Irbina 4), Otoka (Općina Novi Grad, Žrtava fašizma 1) i Dobrinja (Općina Novi Grad, Omladinskih radnih brigada 2).

– Godišnja članarina je 15 KM,  a omogućava pozajmicu  stručne literature i beletristike iz bogatog i ažuriranog fonda. Na sajtu www.bgs.ba građanstvo se može kontinuirano informirati o aktivnostima Biblioteke Sarajevo, ali i upoznati se s novostima iz svijeta knjige i pročitati recentne tekstove i analize vezane za bibliotekarstvo – saopćeno je iz JU Biblioteka Sarajeva.

(FENA) M.L.