FENA Novost: BIHAMK – Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-07 17:17:21

BIHAMK – Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

SARAJEVO, 7. oktobra (FENA) – Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-19 Sarajevo-Sumbulovac, u mjestu Rogoušići, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. 

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez dužih zastoja po pretežno mokrom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozači se mol za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.  

Zbog sanacije dijela kolovoza na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica  iza tunela Vis, saobraćaj se u zoni izvođenja radova odvija preticajnom trakom. 

Danas se izvode radovi na ugradnji brojila prometa na magistralnim putevima M-4 Donja Orahovica-Šićki Brod (Lukavac) i M-18 Šićki Brod-Živinice (Živinice). Vozila saobraćaju jednom trakom naizmjenično, uz povremene obustave do 15 minuta.  

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Bugojno-Novi Travnik, Busovača-Kiseljak, Prozor-Jablanica i Živinice-Šićki Brod. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M.B.