FENA Novost: Anđelić: Prilagoditi kapacitete za kvalitetne projekte u općini Usora

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-10-06 14:11:55

Anđelić: Prilagoditi kapacitete za kvalitetne projekte u općini Usora

USORA, 6.oktobra (FENA) – Budući načelnik Općine Usora Zvonimir Anđelić izjavio je za Fenu da će preuzimanjem nove dužnosti, njegove prve zadaće biti sagledavanje trenutnog stanja s aspekta proračuna i kadrovskih potencijala.

-S obzirom na to da je prethodni načelnik u predizborno vrijeme pokrenuo niz radova, pretpostavka je da će me dočekati brojni neplaćeni računi. Budući da poznajem sve uposlenike općinske uprave, uslijedit će nova sistematizacija i prilagodba novim organizacijskim ciljevima – kaže Anđelić.

Kako je Usora mala općina, s proračunom od dva miliona KM, ističe da je potrebno prilagoditi kapacitete tako da “budemo sposobni brzo i kvalitetno izrađivati projekte i aplikacije prema višim razinama vlasti, agencijama, fondovima ili drugim potencijalnim investitorima, odnosno donatorima”.

-Ovim ciljevima odmah ću prilagoditi i proračun za narednu godinu. Za ovako malu općinu drugog načina nema, jer vlastitim proračunom financirati samo jedan kapitalni projekt, primjerice most na  Usori koji košta između milion i milion i pol KM, nedostižan je cilj – naglasio je Anđelić.

S druge strane, dodao je, bez ovih infrastrukturnih preduvjeta nema ni značajnijeg razvoja gospodarstva, a time ni prosperiteta za usorskoga čovjeka.

-Ovo su osnovna pitanja koja ću pokrenuti s timom sposobnih i mladih kadrova koji ulaze u Općinsko vijeće, ali i sa svima drugima okupljenim u tim koji je izradio naš program. Realizacijom ovih točaka stvaramo preduvjete za realizaciju naših programskih ciljeva za naredno mandatno razdoblje – poručuje budući načelnik Općine Usora.

(FENA) L.A.