FENA Novost: Otvorena izložba slika Nadije Fazlić

Desk FENA






[EMAIL TITLE]


2016-09-30 20:05:32

Otvorena izložba slika Nadije Fazlić

MOSTAR, 30. septembra (FENA) – U organizaciji Udruženja umjetnika Mostara, u petak navečer je u Centru za kulturu otvorena izložba 3D Art likovnih radova Mostarke Nadije Fazlić, koja živi i stvara u Australiji.

 Autorica se predstavila s minimalnim brojem djela rađenih zanimljivom tehnikom u tri dimenzije, uz korištenje kože koja se koloriše. Uz nekoliko radova, izložena je i dokumentarna građa o nagradama, diplomama, zahvalnicama, fotosima, kao i isječcima iz štampe s tekstovima o njenim izložbama.

 Govoreći o izložbi, novinar i publicista Zlatko Serdarević istakao je kako je i minimalni broj radova sasvim dovoljan da se ‘uđe u probleme koje autorica tretira na svojim slikama’.

– Nadija Fazlić je karakteristična po 3D Artu, trodimenzionalnoj slici koja nije skulptura, ali ima intenciju da izađe iz te dvije dimenzije. Ona to radi vrlo uspješno, a dokaz za to su brojne nagrade organizacija i asocijacija u Australiji, što dokazuje da je ona u inostranstvu daleko više priznata nego u ovoj sredini – istakao je Serdarević.

 Autorica je naglasila kako je njen rad unikatan te da je dobitnica osamnaest prvih, tri druge i jedne treće nagrade u Australiji.

 Izložene slike su, kako kaže, slike iz njenog stana u Mostaru.

 Istaknula je da ono što ona radi ne radi niko te da je zbog toga, kao i zbog broja osvojenih prvih nagrada u Australiji, unikatna.

 Izložba će ostati otvorena narednih pet dana.

(FENA) G.P.