Festival 84 na Jahorini – rekordna prva prodaja na neviđeno

Muzika BiH Show Time

Veliki festivali u regionu postaju još veći kroz novi trend pretprodaje ulaznica bez objavljenih izvođača, testirajući i potvrđujući tako koliko povjerenja među publikom su već stekli.

Novo, četvrto Exitovo festivalsko čedo, istovremeno i prvi zimski događaj Festival 84 (Jahorina, 15.-18.3.2018.), zahvaljujući velikom internacionalnom uspjehu novosadske ‘majke’ i njenih Sea Dance na Jazu, Revolution u Temišvaru, Sea Star u Umagu, ostvarilo je prvi rekord – fascinantnu pretprodaju ulaznica bez i jednog objavljenog izvođača.

Prodaja prvog kontigenta, simbolično zaokruženog na 1984 ulaznice, i sa poklon cijenom uz 70% popusta, ranije je najavljena za 15. 12. i s planom da bude otvorena na 24 sata, da bi sve planule tri puta brže. Odmah je u prodaju puštena i nova količina karata po promo cijenama, pa je bilans akcije – više od 3.000 prodanih ulaznica.

Trenutno je u prodaji opet ograničeni broj po novoj promotivnoj cijeni od 29.99 KM u mreži Kupikartu.ba, te promotivnih paketa (ulaznica za festival, dvodnevni ski pas i smještaj) po cijeni od 49 EUR-a, koji su dostupni na Exittrip.org. 

Po najavi, uskoro će biti poznati i prvi potvrđeni izvođači za novi festival, ali glavno testiranje je izuzetno uspjelo – publika vjeruje da će i jahorinski Festival 84 biti u top ligi.

Ono što slijedi jednako je važno: Festival 84 bi trebao biti velika aformativna promocija za BiH općenito i promocija, odnosno poligon za ubrzaniju afirmaciju i podstrek bh. sceni u narednim godinama.

muzicki festival na snijegu