ante_cash_milena_2015

Kad Cash vikne Ante – okrene se pola Imotskog

Duhovito Ludometar Muzika - regija

Zvuči kao dobar vic, ali nije: U Imotskom vikneš Ante i pola grada se okrene. Ako to nije inspiracija za pjesmu ne znam što jest. Pa je tako popularni reper Ante Cash napisao duhovitu pjesmu ”Ante”.

Čuda od pjesama je pisao taj Ante Cash, autor kojem bismo uz glavnu oznaku hip hop mogli pridodati i pop.

Od prvog albuma ”U ime oca i novca” (2005.), pa do zadnjeg kojeg je objavio pod nazivom ”Zloćko, a ne zločinac” (21015.), Cash pokazuje da hip hop može imati i opušteniju notu u ironiziranju. U pjesmama je opjevao Gibonnija, Romana Polanskog, Angelinu Jolie, poznatog meteorologa Vakulu, a ”Vatreni Zmajevi” donijeli su mu veliku popularnost i među BiH fudbalskim fanaticima, toliku da mu je čak Edin Džeko poklonio kopačke sa potpisom.

Iako zvanični podaci kažu da je među nešto više od 36.000 djece rođene u Hrvatskoj prošle godine malo koje dobilo ime Ante (hit je Luka), Cash otkriva – u njegovom rodnom Imotskom i dalje je neprikosnoven Ante i samo Ante.

Možda zbog toga što ovo ime latinskog porijekla ima značenje ”prvi”, ”prednji u boju’, ko će ga znati, ali “u Imotskom vikneš Ante i pola grada se okrene i ako to nije inspiracija za pjesmu ne znam što jest!”, reče Ante Cash i napisa pjesmu o sebi i imenu svom slavnom.