Premijera: Toni Janković, Sexymothersfuckers, Saša & Ivona

Muzika - regija Show Time

Prvi pjevač Divljih jagoda opet je aktivan nakon zatišja, baš kao i zadarski Sexymotherfuckers, a iz Rijeke stiže novi muzički projekt koji potpisuju Saša Markovski iz Urban & 4 i Ivona Maričić (E.N.I.).

Prvi pjevač Divljih jagoda, Anton Toni Janković, neko je vrijeme, nakon bendovskog rada, bio pjevač u Sarajevskoj operi, radeći paralelno na svojoj samostalnoj karijeri u kojoj je objavio 3 solo albuma, a danas je član stalne postave zagrebačkog Kazališta Komedija.

Nakon relativno dugog zatišja snimio je pjesmu ”Te nemirne usne”, za koju je muziku kompinirao gitarista Teške industrije Vedad Hadžiavdić (gitarist Teške industrije), na tekst Krunoslava Krapeca, a ekipu su još činili producent Marijan Gudelj (klavijaturista grupe JINX) i Zlatan Ćehić Ćeha (bivši basista Divljih jagoda i član benda Vulkan), kao saradnik na aranžmanu.

Nepretenciozna i nezahtjevna pjesma, koju će prihvatiti radijski urednici, ali video spot je besmislen i jeftin (iako će i njega, takođe, prihvatiti televizijski urednici).

Seximotherfuckers – Ajme nama nije nam dobro

Zadarski Sexymotherfuckers nastavljaju ”promovirati hop cup, ljubav, prirodu i društvo” novim singlom ‘Tralalala’ autora Ivana Grancarića.

Od njihovog originalnog ‘dalmatinskog hop cupa’ umiješanog od etna, hard rocka, bluesa do otočkog rocka, ostala je pjesmica upravo takva kako naslov kaže. Video, kao i u prvom slučaju, za glavni adut ima pin-up model, što gledanje može učiniti interesantnijim od slušanja.

Da bend nije prije desetak godina radio pjesme u stilu duhovitog prvog hita ”Ajme meni nije mi dobro”, možda bi ‘Tralalala’ mogao proći kao neobavezni sezonski broj, ali ova usporedba je proizvela samo osjećaj ‘ajme nama, nije nam dobro’.

Kad se udruže Urban & 4 potpis i E.N.I. pečat

Iz Rijeke neprekidno stižu nove muzičke avanture. Ovaj put jednu potpisuju Saša Markovski (klavijaturista grupe Urban i 4) i Ivona Maričić (pjevačica iz E.N.I.), a ambicije su im da pjesmom ”Moj dah” ostave trag na pop sceni.

Saša je obavio cijeli autorski posao (muzika, tekst, aranžman, produkcija), Ivona zvuči uvjerljivo i nastave li projekt, naredni brojevi će potvrditi ambiciju.

Prvu provjeru možete samo slušati:

 

1 razmišljanje na “Premijera: Toni Janković, Sexymothersfuckers, Saša & Ivona

  1. Sexymotherfuckerse moze razumijeti samo čovijek koji se razumije u glazbu.A to autor ovih riječi nije, da si imalo upoznat sa njihovim opusom Ajme meni im je jedina takva pjesma od svih koje imaju.Totalno razlicita, a ova zadnja je root SMFa iz 2009.

Komentari su zatvoreni.