Štulić ima novi album! Ako ste ga poželjeli – imate ga u obilnim količinama!

Muzika - regija Show Time

Iako se zarekao da će gitara i mikrofon ostati prošlost, posvećujući se prevođenju i pisanju knjiga, na YouTube kanalu pod pseudonimom Petrović Petar počeo je još 2011. objavljivati nove muzičke albume, neobične koliko je neobično sve vezano za kultnog Džonija.

Rezultat njegovog višegodišnjeg spisateljskog opusa, nakon što se povukao u Holandiju i raskrstio sve veze, opusom je nalik na njegove muzičke godine, kada je izbacivao dvostruke, trostruke i četverostruke studijske i koncertne albume, pa je u razdoblju od 1980. do ’88. objavio 8 albuma, bez kompilacija, sa ukupno LP 15 ploča.

Dakle, izabrana pisana djela Branimira Štulića sadrže 14 knjiga i oko 7000 stranica, od čega su jedanaest knjiga prijevodi uglavnom klasičnih antičkih književnih i istorijskih djela, dok su tri o njegovoj muzičkoj muzičke karijeri, poetici i svjetonazorima.

Rokerska nostalgija njegove fanove drži neprekidno, nebrojeni maštaju da će se i on jednom ukazati negdje uživo, ali Štulić, muzici se vratio na sebi svojstven način.

Tako je prije nekoliko dana na YouTube kanalu pod pseudonimom Petrović Petar objavio novi album “Odeon”. Sadrži 36 instrumentalnih tema odsviranih uz akustičnu i električnu gitaru, a u rasponu su od domaćin tradicionala (Ima dana kada ne znam šta da radim, Stade se cveće rosom kititi, Moja mala nema mane ili nešto što je davno obrađivao, kao Klinčec stoji pod oblokom i Jovano Jovanke), preko svjetskih tradicionala (La kukarača, Kaljinka, Čoček) do world klasika (La paloma, Zorba, Čardaš) i jednu njegovu autorsku, “Dalekometnik”.

Nekako nam je promaklo da je isti dotični Petrović Petar na istom kanalu, u ljeto prošle godine, objavio ”Branimir Štulić svira uspešnice”.

Trideset je pjevanih ‘uspješnica’ u 98 minuta trajanja albuma i među njima su ”Noćas mi srce pati” (Toma Zdravković), ”Pijem da je zaboravim” (Hašim Kučuk Hoki), ”Ko te ima taj te nema” (Zvonko Bogdan), ”Vlajna” (Predrag Živković Tozovac), ”Uzmi sve što ti život pruža” (iz repertoara Gvozdena Radičevića i Tozovca), ”Sliku tvoju ljubim” (Toma Zdravković)… te pred sami kraj ”Ne daj se Ines”.

Ali, to nije sve i nastavak je na sljedećoj stranici.