Black Room live

Black Room, još jedna nova uzdanica riječkog rocka

Muzika - regija Show Time

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. godine, a članovi su Jakov Katalinić (vokal, gitara), Leo Ventin (vokal, gitar) i Ivan Ritoša (bubnjevi). Njihov debi album izašao je u proljeće 2016. pod nazivom ”In This Town Lies a City”, predstavljajući zvuk benda koji se temelji blues rocku, garage rocku i neopsihodeliji ’80-ih i ’90-ih godina.

Pedesetak nastupa po Hrvatskoj i Sloveniji i sviranje na velikim festivalima (INmusic, Indirekt, Waves Vienna u Beču, BuSh u Budimpešti…) donijeli su Black Roomu neophodno scensko iskustvo, ali i veću pažnju unutar muzičkih krugova, pa su u prvoj polovini 2017. angažirani kao predgrupa američkom bendu Wovenhand u riječkom Pogonu kulture, a njihov broj ”Closer” našao se u soundtracku filma ”Fuck Off I Love You” reditelja Anđela Jurkasa.

Novi EP pod nazivom ”After Dark”, objavljen 8. 1. 2018., predstavlja novi presjek rada grupe Black Room.

Produciran od strane Mateja Zeca (Let 3), izdanje donosi 4 nove pjesme, u kojima je zvuk s prvog albuma obogaćen novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova, što se može čuti u najavnim singlovima ”Ready To Go” i ”Eye For An Eye”.

Koncertna promocija EP-a zakazana je za 3. 3. u riječkom Palachu, a ostvarujući solidan status u Hrvatskoj i Sloveniji, Black Room bi sada mogao otvarati i istočnija regionalna muzička tržišta.

6 razmišljanja na “Black Room, još jedna nova uzdanica riječkog rocka

  1. Do you have any video of that? I’d love to find out some
    additional information.

  2. Hi there, I enjoy reading all of your post. I wanted to write a little comment to support you.

  3. Hurrah, that’s what I was searching for, what a stuff! present here at this webpage, thanks admin of this website.|

  4. My brother recommended I might like this website. He was entirely right. This post actually made my day. You cann’t imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!|

  5. Hurrah! At last I got a weblog from where I can truly obtain helpful information regarding my study and knowledge.|

Komentari su zatvoreni.